Akce v Mersey

26/05/2017

Jolly Joker & P. B. U.

Předprodej vstupenek v sítích Ticketpro, Ticketportal, Ticketart a prostřednictvím služeb Goout a Smsticket

V pátek 26.5.2017 v klubu Mersey přivítáme skupinu Jolly Joker & P.B.U.

Band Jolly Joker and The Plastic Beatles of the Universe vznikl v roce 1991. Zakládajícím členem je Petr Kumandžas, do té doby (od roku 1988) člen kultovní kapely 70. a 80. let Plastic People of the Universe. V té době omlazená formace vystupovala pod názvem Půlnoc, aby pak tento soubor mohl (ilegálně) absolvovat 3 světové turné, především v USA a západní Evropě a zde následně natočit CD City of Hystery (BMG Arista Records).

Koncem 80. let kapela v sestavě Petr Kumandžas (zpěv, basová kytara), Jiří Egrt (sólová kytara), Ivan Pelíšek (bicí) vystupovala pod názvem Egypt a natočila demo – psychedelický vinyl se stejnojmenným názvem Egypt.

Následně vzniklá kapela Jolly Joker and The Plastic Beatles of the Universe raketovým startem slaví úspěchy nejen doma, ale i v Evropě. Debutové album Heavy, Funky, Boxing n’ Roll (1992), ve svém stylu revoluční deska, ovlivnila generaci nově vznikající hudební scény po pádu komunistického režimu. Od roku 1992 se Jolly Joker & P.B.U. stává stálicí na klubové scéně i scéně festivalové.

V roce 1995 vydává CD Pro-Tlak (Indies records) s více hardcoreovou podobou proti první desce H.F.B.R. V období od roku 1998 až do roku 2003 kapela koncertuje, nicméně řeší se různé personální změny. Návrat do undergroundu, kde pracuje na konceptu desky Welcome to da East Block, která vychází v roce 2005 pod vlastním labelem Akathist.

V současné době se pracuje na novém albu CA-BAY-KA.

Aktuální sestava: Petr Kumandžas - baskytara & zpěv Patrik Prikner - kytara Míla Milford Fajt - bicí

Discografie : 1990 (LP) Egypt

1991 (MC) Live in Rock Cafe

1993 (CD) Heavy,Funky,Boxing n Roll

1995 (CD) Pro-Tlak

1998 (MC) Live in Rock Cafe II.

2005 (CD) Welcome to da East Block

https://www.facebook.com/events/427...

zpět na program

Dnes v Mersey

Úterní filmový klub
Studijní projekce filmů, vstup volný

Akce v Mersey

Úterní filmový klub
Úterní filmový klub (30.05.2017)

Partneři

GOOUT
SMS TICKET
Vychytane.cz
Sety.cz
SMS.cz
Munie
Rengl

Mersey Music Club

Minská 15, Brno 61600
rezervace, pronájmy

Navštivte nás také na Facebooku nebo MySpace